Foto

Proiectul FR Baschet "gROwth - Investim în viitor", aprobat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a aprobat finanțarea nerambursabilă a proiectului Federației Române de Baschet intitulat "gROwth - Investim în viitor".

Proiectul "gROwth – Investim în viitor" este o inițiativă ce promovează și facilitează exprimarea, dezvoltarea și păstrarea identității lingvistice, etnice și culturale a cetățenilor din Republica Moldova, prin consolidarea legăturilor cu România. Acesta include evenimente culturale și lingvistice, schimburi educaționale și sportive, competiții și evenimente sportive, dezvoltarea antreprenoriatului în sport și îmbunătățirea infrastructurii sportive. Scopul principal al proiectului este de a crea un mediu propice pentru dezvoltarea personală și profesională a participanților, contribuind la construirea unui viitor mai bun pentru ambele țări.

Grupul-țintă  în acest proiect este format din copii, tineri, adulți și chiar persoane de vârsta a treia, care se încadrează într-una din următoarele categorii profesionale: profesori, antrenori, sportivi, elevi, studenti, oficiali ai jocului de baschet, voluntari.

Beneficiarii acestui proiect sunt deopotriva cetatenii din Republica Moldova si Romania, familiile participantilor, institutiile si unitatile de invatamant, cluburile si asociatiile sportive, societatea in general.

Oiectivele specifice ale proiectului sunt:
• Promovarea Identității Lingvistice și Culturale
• Dezvoltarea si Consolidarea Legăturilor între România și Republica Moldova prin intermediul educatiei
• Promovarea Valorilor Olimpismului
• Dezvoltarea Antreprenoriatului în Sport
• Formarea si dezvoltarea competențelor, aptitudinilor, valorilor atat a sportivilor cat si a antrenorilor
• Promovare Ecosistem si eco - friendly, prin proiecte de genul “ Basketball for Good”
• Creșterea interacțiunii și înțelegerii reciproce: Facilitarea schimbului de experiențe, cunoștințe și cultură între comunitățile de baschet din România și Republica Moldova pentru a consolida relațiile și a construi parteneriate durabile

Proiectul va debuta în luna mai și va conține nouă acțiuni, ultima fiind programată în luna septembrie. Acțiunile planificate sunt conferințe, sesiuni academice, workshopuri tematice, participarea la festivalul de baby și minibaschet, ateliere interactive și sesiuni de mentorat, clinicuri de instruire pentru antrenori și oficiali ai jocului de baschet.

Parteneri